Current location: Student Affairs >> Content

2018-03-19

OECians Visit Wuxi Cummins Turbo Tech. | AIES Company Tour

ON 14TH MARCH 2018, 30 OEC STUDENTS FROM THE SCHOOL OF MECHANICAL ENGINEERING, CONSISTING OF UNDERGRADUATE STUDENTS AS WELL AS MASTERS AND PHD CANDIDATES, WERE PRIVILEGED TO TRAVEL TO WUXI AND VISIT A FAMOUS COMPANY NAMED WUXI CUMMINS TURBO TECHNOLOGIES.

THIS COMPANY WAS FOUNDED IN 1919 AND HAS GROWN STEADILY OVER THE YEARS.IT HAS ITS HEADQUARTERS IN HUDDERFIELD, ENGLAND AND OTHER BRANCHES IN THE UK,BRAZIL,USA, INDIA AND CHINA.THE COMPANY SPECIALIZES IN MANUFACTURING OF ENGINES OF TRUCKS,BUSES,ETC.ITS MOTTO IS “MAKING PEOPLES LIVES BETTER BY POWERING A MORE PROSPEROUS WORLD.”

AFTER AN INFORMATIVE TOUR, STUDENTS BENEFITTED A LOT IN THAT SOME OF THE THEORY TAUGHT IN CLASS BECAME PRACTICAL THUS WIDENING THEIR UNDERSTANDING. IT ALSO HELPED SOME STUDENTS MAKE CRITICAL DECISIONS CONCERNING THEIR FUTURE IN THIS FIELD. THE DIVERSITY IN THE ACADEMIC LEVELS OF STUDENTS WHO ATTENDED ENCOURAGED YOUNGER ONES TO UNDERSTAND SOME COMPLEX THEORIES MORE CLEARLY AND THE OLDER ONES TO GAIN FRESH PERSPECTIVES.

WE THANK THE SCHOOL OF MECHANICAL ENGINEERING AND OEC FOR ORGANIZING THIS TRIP. STUDENTS HOPE THE SCHOOL CAN MAKE A GOOD RELATIONSHIP WITH THIS COMPANY, MAKING OPPORTUNITIES FOR INTERNSHIPS AND FUTURE EMPLOYMENT.

I WOULD ALSO WANT TO ENCOURAGE ALL MY FELLOW STUDENTS TO TAKE SUCH OPPORTUNITIES SERIOUSLY AND ALWAYS REMEMBER TO WORK HARD IN THEIR ACADEMICS.

WRITER: SHEILA CHILONGA RUTH (AIES, PRESIDENT)

EDITOR: NANA AMA & CLADETTE (OLIVE DAILY, OLIVE MEDIA)

PHOTOGRAPHY: AIES

REVIEWER: TIISETSO (OLIVE DAILY, OLIVE MEDIA)